„Кремиквоци” произведе 9 г. затвор за Александър, невинен е за ЦСКА

DenNews.bg
26.01.2011
размер на текста:

Александър Томов Снимка: news.bg

Само ден след като съдът даде ефективна присъда от 4 г. за бившата шефка на НАП Мария Мургина, Софийски градски съд постанови присъда от 9 г. лишаване от свобода за Александър Томов. Той е признат за виновен са едно от повдигнатите му от прокуратурата обвинения.
Томов и Иван Иванов са осъдени за това, че през 2000 г. в условията на продължаващ престъпление като длъжностни лица са присвоили от „Кремиковци" машини, имоти - хвостохранилище и общежитието на комбината, в размер на 7 милиона и 50 хиляди евро.
СГС определи 9 години затвор за двамата, което е под минимума, предвиден от НК, а именно от 10 до 20 години затвор.
Освен това двамата ще бъдат лишени от правото да заемат ръководни позиции и да се упражняват професия с материална отчетност.
Томов и Гарибов бяха оправдани от съда за това, че през 2007 година в условията на продължаващо престъпление са присвоили от ПФК ЦСКА над 3 490 000 евро.
Според СГС Томов и Иванов са невинни за изготвянето на документ с невярно съдържание, което е престъпление по член 311 от НК.
Двамата са невинни по обвиненията за това, че са нанесени вреди на „Кремиковци” за над 29 милиона лева.
Божко Бонев също беше оправдан по повдигнатото му обвинение, че през 2007 година е помагал на Томов и Иванов и умишлено ги улеснил в извършване на престъпление по член 203.
Томов и Иванов трябва да заплатят разноските по делото в размер на над 4 000 лева. Решението може да бъде обжалване в законовия 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд, информира БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети