Три снегорина чистят Дупница, главните улици са проходими

DenNews.bg
24.01.2011
размер на текста:

площада и пешеходната зона в централна градска част обслужват предимно работници от временната заетост. Снимка: dennews.bg

Три снегорина чистят главните пътни артерии в Дупница, а пътната обстановка в града е нормална за зимни условия.
Това обясни шефът на почистващата фирма „А.С.А- Шеле” Костадин Мухчинов.
Всеки сигнал от граждани се обслужва, като за момента са получени две обаждания за съдействие от страна на фирмата. Снегопочистваща техника е разчистила пътя до гробищния парк в село Яхиново, за да премине траурна процесия. Сигнал за непочистени улици е имало и от кмета на Тополница, на който е отреагирано.
Работници на фирмата в момента почистват атвобусните спирки, докато площада и пешеходната зона в централна градска част обслужват предимно работници от временната заетост.
При дежурния в община Дупница също не са подавани сигнали за проблеми при снегопочистването.
От общинска администрация напомнят, че търговците, които не почистват прилежащите си територии от сняг, лед и висулки подлежат на санкция по Наредбата за обществения ред.
След Нова година бяха съставени 26 констативни протокола за непочистени територии, ако сега същите търговци бъдат хванати в нарушение ще им бъдат съставени актове. Стойността се определя от юристите на общината и варира от 250 до 500 лв.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети