Кризисен център за жертви на насилие разкриват в Дупница

dennews.bg
22.01.2011
размер на текста:

Кризисен център за жертви на насилие ще бъде разкрит в Дупница от началото на следващия месец. За целта ще бъдат разкрити 6 работни места и ще обособени помещения в сградата на старата поликлиника на улица „Солун”. Това става ясно от докладна на кмета Атанас Янев, която ще бъде разглеждана на предстоящата сесия на местния парламент на 27-и януари.
От услугите на Кризисния център ще се ползват жени, деца и младежи, приживели домашно насилие, сексуално насилие, попаднали в трафик на хора. На тях ще им се предоставя подслон, здравни грижи, социални и психологически и юридически консултации.
Кризисният център ще работи с жертви на насилие от общините Дупница и Сапарева баня и услугите в него ще се предоставят в продължение на 6 месеца. Там ще бъде оказвана индивидуална подкрепа, консултиране и социално-психологическа помощ. Когато се налага, ще се прилага незабавна намеса включително и чрез мобилни екипи за кризисна интервенция.
Освен жертвите на насилие, в Кризисния център ще се предоставя възможност за посещаване в специализирани центрове и на насилниците. За тази цел центърът ще има приемна с консултативен кабинет.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети