Дупнишкото ВиК опрощава над 9 000 лева несъбрани такси заради изтекъл давностен срок

Даниела Методиева
21.01.2011
размер на текста:

Предложението е внесено от управителя на водното дружество инж. Бельовска. Снимка: dennews.bg

Дупнишкото ВиК опрощава над 9 000 лева несъбрани такси за ползване на питейна вода заради изтекъл давностен срок. Това стана ясно от докладната, която е внесена от управителя на дружеството инженер Василка Бельовска. За да стане факт опрощаването на несъбраните такси, общинските съветници трябва да гласуват предложението на предстоящата сесия на местния парламент на 27-и януари. Това е изискване по Закона за корпоративното подоходно облагане според който за отписване на несъбраните вземания е необходимо решение на местния парламент като принципал на дружеството.
От докладната на управителя на ВиК инж. Бельовска става ясно, че след извършената годишна инвентаризация е установено, че дружеството има несъбираеми вземания от 2000-а до 2000-а година включително от граждани. От 2002-а до 2003-а година са образувани изпълнителни дела срещу всеки клиент на обща стойност 8 491 лв. Отделно фирма „Екоинженеринг” ООД дължи по фактура остатък от извършена услуга за 541 лв.
След като съдия-изпълнител не е успял да събере дължимите от граждани суми, заради изтеклия давностен срок те става несъбираеми.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети