Кацов: Сценарият с оставката на ОбС-шефа е на хора, усетили мириса на избори

Ако Явор Тодоров не си върши работата ще сме първите, които ще поискат отстраняването му, категоричен е общинският съветник от ОДС

Десислава Панайотова-Янкова
18.01.2011
размер на текста:

Вергил Кацов (крайният вляво). Снимка: Архив

Общинските съветници от ОДС няма да подкрепят исканата оставка на председателя на местния парламент Явор Тодоров-агент Тони, заради агентурното му минало, дори и ако принципната им позиция за лустрацията на бивши агненти на ДС предизвика недоволство сред избирателите.
„Не е редно един неизяснен със закон въпрос да се превръща в политиканство и предизборен пиар. Не се притеснявам, че ще бъдем наречени комунисти или доносници, защото в случая оставката на Тодоров се иска не заради негови качества на управленец, а защото някой реши да използва един законово нерешен въпрос за създаване на скандал и хаос в ОбС”, каза за dennews.bg съветникът от ОДС Вергил Кацов.
Според него сценарият е дело на хора, усетили мириса на избори или хора, които имат апетити към поста на Тодоров.
„Ако Явор Тодоров не си върши работата като председател на ОбС ние ще сме първите, които ще поискат отстраняването му. Но нашата принципна позиция е, че не може да се налагат двойни стандарти. Още повече, че законът за лустрацията не беше приет от редица правителства и депутати, които имаха тази възможност. Притеснителното е не какво ще кажат хората за нашата позиция, а да говориш за чистота, когато сам не си си изчистил партията от доносници. Ако въпросът беше поставен в началото на мандата можеше да има друго развитие, но сега се цели само създаване на хаос. Само защото някой вече се готви за избори. По-важното е, че има да се гласуват и решат още много важни за Дупница докладни”, обясни още Кацов и добави, че 24 часа след регистрирането на Явор Тодоров за кандидат за общински съветник е станало ясно, че той има агентурно минало.
„Затова ако някой не харесва Тодоров да поиска оставката му с друг мотив, защото този мотив за нас и то сега е неприемлив”, категоричен е съветникът от ОДС.
Както dennews.bg първи писа съветниците от „Атака” Методи Стойнев и Милен Попов първи поискаха отстраняването на Тодоров, заради агентурното му минало. По-късно към тях се присъедини и независимият общински съветник Първан Дангов.
По-късно съветниците от БСП излязоха с позиция, че няма да подкрепят исканата оставка.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети