Младежите от новия туристически клуб „Никола Додов” в Дупница си избраха председател

Майката на две деца Верадина Павлова прие да поеме ръководството с 8-месечната си дъщеря на ръце

Даниела Методиева
15.01.2011
размер на текста:

Верадина Павлова през цялото време бе с 8-месечната си дъщеря. Снимки: dennews.bg

Членовете на младежкия клуб „Никола Додов” към туристическо дружество „Рилски езера” в Дупница си избраха председател и това е Верадина Павлова. Именно тя бе инициаторът на групата във Фейсбук „Да спасим туристическото дружество Рилски езера”, която вече се радва на 824 почитатели.
На днешното събиране бяха дошли около 20 от членовете на младежкия клуб, които решиха за следващата една година председател на клуба да бъде Верадина Павлова, която е майка на две деца и съпруга на планинския спасител и говорител на прокуратурата в Дупница Емил Павлов.

Членовете на новия клуб обсъдиха предстоящите инициативи.


На днешната среща Верадина Павлова през цялото време обсъждаше дейността на новия клуб с 8-месечната си дъщеря на ръце.
Календара с предстоящите мероприятия на клуб Никола Додов в Дупница е разделен на четирите годишни сезона. През зимния, който обхваща месец януари, февруари и декември ще има ски-училище, лекции за поведение в планината, екипировка, лавинна безопасност и често срещани инциденти. Ще бъдат направени и три зимни похода, а в края на годината се предвижда да има и Коледно-новогоишен преход, който ще приключи с купон.

Календарът за следващата една година е разделен на четирите годишни сезона. 

През пролетния сезон от март до май ще има тренировки по катерене по стена с инструктор в Спортната зала в Дупница, преход до хижа Отовица, вело-преходи. През този сезон заедно с представители на Национален парк Рила ще бъде направено почистване и освежаване и маркиране на туристически пътеки. Предвиждат се пленери, алпинизъм, гребане с кану-каяк в язовир Дяково и опознавателен туризъм в Родопите, Долината на царете, Белоградчишките скали и други туристически обекти.
През летния сезон дейността на младежкия клуб към туристическото дружество в Дупница ще бъде насочена основно към преходи в Рила, пленери за ученици и деца, и дори бране на къпини при разходка по екопътеката Бели път край Дупница.
На 15-и август ще бъде възроден и традиционния религиозен преход по маршрута Дупница- Рилски манастир през билото на върховете Малък и Голям Полич.
През есенния сезон отново се предвижда да има преходи.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети