Разбиха група, крала масло от трансформатори на ЧЕЗ

30 туби са открили полиците от Бобов дол при акция в дома на 30-годишния Иван Йорданов от село Мламолово

dennews.bg
15.01.2011
размер на текста:

Един от обектите на групата. Снимка: Пресцентър МВР.

Група от трима мъже от село Мламолово, специализирана в кражби на
масло от трансформатори на ЧЕЗ,са установили бобовдолски полицаи, съобщават от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстендил.
За времето от 28.12.2010 до 6.1.2011 г. те са взломили 4 трафопоста на територията на община Бобов дол и 2 трафопоста на територията на община Дупница.
Иван Йорданов на 30 г., Атанас Любомиров на 39 г., и Димитър Ангелов на 37 г., извършвали кражбите с микробус «Нисан». И тримата са били оборудвани с уреди за взломяване на металните врати на трафопостовете и ръчна помпа за източване на трансформаторното масло.
При извършените процесуално-следствени действия в условията на неотложност служителите на полицията в Бобов дол са открили в дома на Иван Йорданов част от откраднатото масло – 30 туби с различна вместимост и оборудването за извършване на кражбите.
Издирвателните мероприятия полицаите са предприели веднага след подаден сигнал от представителите на ЧЕЗ в Дупница. Микробусът и откритото количество трансформаторно масло са иззети в РУП Бобов дол. Срещу тримата мъже е започнато досъдебно производство за извършена кражба с ползване на МПС и технически средства.
Атанас Любомиров и Димитър Ангелов са известни на полицията като извършители на кражби и хулигански прояви, осъждани са, Атанас Любомиров наскоро е изтърпял ефективна присъда.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети