Полякиня разби митовете за подредените и чисти немци

DenNews.bg
13.01.2011
размер на текста:

Полякиня прати в канала митовете за организираните и чисти немци, като разказва какво е видяла през 12-те години, през които е работила като чистачка в заможни семейства в Германия.
За няколко часа след премиерата на книгата й "Под германските легла" попадна сред стоте най-продавани заглавия в страната. 32-годишната полякиня пише под псевдонима Жустина Поланска.
В нея тя описва работодателите си като агресивни и мърляви домакини, които не плащат обещаното, но пък устройват капани на чистачите, за да проверят дали са се свършили работата, разказва британският в."Индепендънт".
Жустина описва всевъзможни случаи като този за съдия, настоявал тя да чисти праха от марихуаната в апартамента му, която после полицията прибрала при търсене на наркотици. Под леглата на германците тя намирала разлагащ се труп на изчезнал преди седмици хамстер домашен любимец или два извадени зъба мъдреци.
Работодатели я пробвали дали краде, като мушкали под леглата банкноти евро, които тя всеки път оставяла върху леглото. В друг случай възрастна германка нарочно омазала от вътрешната страна капака на тоалетната, за да види дали се чисти съвестно навсякъде. "В Полша мислех, че всички германци са чисти и подредени, но после разбрах, че това е само фасада и те оставят куп мръсотии след себе си", пише Поланска.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети