Прокуратурата повдига обвинение срещу Емил Борисов за жестокия побой над Йордан Йовчев в центъра на Дупница

Даниела Методиева
12.01.2011
размер на текста:

Районна прокуратура повдига обвинение срещу Емил Борисов от Дупница, който е посочен като извършителя на жестокия побой над Йордан Йовчев в центъра на града на 18-и декември през нощта. Това обяви днес говорителят на държавното обвинение в Дупница Емил Павлов.
Досъдебното производство срещу Емил Борисов е образувано по член 219 ал. 1 от Наказателния кодекс, според който, когато се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице в извършване на престъпление от общ характер и не са налице някои от основанията за прекратяване на наказателното производство, разследващият орган докладва на прокурора и привлича лицето като обвиняем.
Говорителят на държавното обвинение в Дупница Емил Павлов обясни, че в момента се извършват експертизите и след като бъдат изготвени, Емил Борисов ще бъде привикан на разпит в прокуратурата.
31-годишният Йордан Йовчев бе смазан от бой в центъра на Дупница и открит обезобразен и почти безжизнен пред едно от заведенията в района на Развесена върба. Около 3 часа през нощта той бе приет по спешност в хирургично отделение на общинската болница, а след скенер стана ясно, че от побоя младият мъж има кръвоизлив в мозъка. Това наложи да бъде транспортиран по спешност в клиниката по неврохирургия в института „Пирогов”, за да му бъде направена животоспасяваща операция за отстраняване на хематомите.
Йордан Йовчев работи като товарач в един от хипермаркетите в Дупница.
След като публикувахме информацията за жестокия побой, в коментарите на нашите читатели открихме различни версии за инцидента.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети