Ню Йорк чака снежна буря с извънредно положение

DenNews.bg
12.01.2011
размер на текста:

Шофьорите са предупредени да избягват пътуванията. Снимка: yahoonews

Още преди очакваната снежна буря да връхлети Ню Йорк кметът Майкъл Блумбърг обяви извънредно положение.
Очаква се снежната покривка в района на Ню Йорк и на Нова Англия да достигне между 20 и 40 сантиметра, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.
В края на миналата година Ню Йорк беше парализиран от обилни снеговалежи и местните власти си навлякоха доста критики, че не са се справили с разчистването на снега, достигнал на 26 и 27 декември 50 сантиметра. Няколко ръководни кадри в нюйоркската община вече бяха уволнени заради това, а кметът Блумбърг призна, че службите по чистотата не са се показали тогава на ниво.
Според сегашното предупреждение шофьорите трябва да избягват пътуванията и да ползват публичния транспорт, когато това е възможно. Позволява се и отстраняването на всяко превозно средство на разноски на собственика, ако то блокира пътя или пречи на почистването на снега.
В Ню Йорк компанията "Континентъл еърлайнс" вече отмени за вторник вечерта местно време от летището "Нюарк" около 100 полета.
В Бостън се очакват до 40 сантиметра сняг. От уикенда обилни снеговалежи и студ са обхванали южните американски щати, нарушават транспортния трафик и оставят хиляди души блокирани по летищата и пътищата. Международното летище в Атланта, в щата Джорджия, беше принудено да отмени над 3400 полета заради лошите метеорологични условия.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети