Атакистите в Дупница отвърнаха на удара за агента си и заявиха, че колегите им от БСП са се „напънали и са родили мишка”

Хората на Сидеров обявиха, че от червената централа и общината вече пращали при тях и ГЕРБ къртици да ги следят

Даниела Методиева
11.01.2011
размер на текста:

Методи Стойнев и Милен Попов обявиха, че тепърва ще изкарват наяве кирливите ризи на противниците си. Снимка: dennews.bg

Играта в годината на изборите на политическата сцена в Дупница започна да загрубява. На пресконференция днес общинските съветници от „Атака” Милен Попов и Методи Стойнев отвърнаха на удара на колегите си от БСП, които вчера оповестиха на брифинг пред журналисти името на депутат от групата на Волен Сидеров в парламента Станислав Станилов като агент на ДС. Нещо повече, Станислав Павлов, д-р Иван Ибришимов и Георги Пехливански обвиниха атакистите в двоен стандарт заради исканата от тях оставка на председателя на ОбС в Дупница Явор Тодоров заради агентурното му минало.
„Вместо на тази дата- 10-и януари колегите ни от БСП да се крият в землянките, защото през 1997-а година на този ден хората биха шута на комунистите от Народното събрание, те се напънаха и родиха мишка”, обяви на пресконференция днес общинският съветник от Атака Милен Попов визирайки изкарването на светло на името на техния съпартиец в парламента.
„Колегите ни от БСП нямат право да ни обвиняват в двоен стандарт, защото ние не сме подкрепяли нито един агент на Държавна сигурност. Те дори имат в групата си бивш агент и това е общинския съветник Иван Шопов с псевдонима Танк. Ние водим политика на местно ниво като общински съветници и затова искаме оставката на Явор Тодоров, без да споменаваме имена на политици на национално ниво. Ние искаме не искаме оставката на общинския съветник Тодоров, защото той е избран по волята на народа. Ние искаме оставката му в качеството на председател на Общинския съвет, на постоянната комисия и на комисията за разкриване конфликт на интереси. Що се отнася до депутата Станислав Станилов, той не заема ръководен пост в Народното събрание. Ние като общински съветници не сме подкрепили нито един агент и изказването на колегите ни от БСП е клевета”, каза още Милен Попов.
Явно засегнати от колегите си от БСП Милен Попов и колегата му Методи Стойнев призоваха чрез медиите днес да се направи дискусия в общинския съвет за икономическите зависимости на техни колеги от отделните парламентарни групи. Те обясниха, че ще посочат с конкретни имена фирмите, които са собственост на техни колеги от местния парламент и които печелят под една или друга форма поръчки от общината.
Двамата атакисти дори смятат, че от БСП и общината вече им изпращат къртици, за да бъдат подслушвани и следени. Според Милен Попов само за две седмици двама пратеници са идвали при тях, като са искали да станат членове на Атака и са заявили своята лоялност към тях. Проучване на Милен Попов и Методи Стойнев показало, че преди това същите тези хора са били и в централата на ГЕРБ в Дупница със същата мисия.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети