Студент скандализира Турция с порнофилм за дипломна работа

dennews.bg
10.01.2011
размер на текста:

Порнофилм на студент по кинематографя за дипломна работа скандализира турската общественост , а авторът Дениз Озгюн и приятелката му се крият, за да не бъдат арестувани. Катедрата в престижния истанбулски университет „Бигли” е закрита временно заради започналото полицейско разследване, а трима от преподавателите са уволнени, съобщава БГ НЕС, позовавайка се на Би Би Си.
От показанита на студента става ясно, че идеята му била да зансеме сексуалните сцени, след което те да бъдат критикувани.
Преподавателите, които отговаряли за дипломната работа, одобрили проекта в суровия му вариант, но издали препоръка студентът да внесе повече интелектуалност в нея. Това така и не се случило, а скандалът добил още по-големи размери, когато след интервю за списание студентът Дениз Озгюн обявил, че сцените са заснети в общежитията на университета, Родителите на студентите от учебното заведение настояват случая да се изясни.
Частният университет "Бигли" има репутацията на либерално учебно заведение. Той е един от първите, в който на студентките бе разрешено да не закриват лицата си.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети