С жандармерия огъват съпротивата в Усойка

Жителите на селото готвят блокада в натоварения трафик в събота

Даниела Методиева
09.09.2010
размер на текста:

Жандармерия ще опита да огъне протестите на жителите на бобошевското село Усойка в събота.
Тази мълва днес се разнесе из редиците на недоволстващите срещу безводието усойчани, но не успя да потуши нито днешния протест, нито решителността за провеждането на блокади по главен път Е-79, докато проблемът с водата не бъде решен.
И днес за около пет минути хората отново застанаха на пешеходната пътека и спряха движението на тирове, автобуси и леки коли. Отново блокадата стана възможна с пресичане на пешеходната пътека, където и вчера усойчани на няколко пъти спираха трафика по международния път, въпреки забраната на началника на полицейското управление в Дупница.
Жителите на Усойка готвят още по-голяма блокада в събота, когато трафикът в посока Кулата е най-натоварен. Един от най-активните участници в протестите срещу водния режим в селото Владимир Граховски каза пред Dennews.bg, че е получил предупреждение от един от полицаите, че в събота ще пристигнат жандармеристи, за да въдворяват ред. Самият Граховски е бил предупреден да не бъде толкова активен и дори е бил набеден като подстрекател на блокадата на Е-79.
Въпреки това, жителите на Усойка са готови да застанат отново на магистралата, защото днес сутринта са осъмнали без вода, тя е потекла в чешмите едва към 12:30.
Снощи от ВиК-Дупница подаване е имало едва след полунощ.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети