Началникът на РУП-Дупница отказа на усойчани блокада на Е-79

Даниела Методиева
07.09.2010
размер на текста:

Борислав Динев

Началникът на Районното управление в Дупница Борислав Динев е отказал да даде разрешение на жителите на село Усойка да блокират утре в 10 часа сутринта главен път Е-79 заради водния режим, на който са подложени.
Това обяви днес кметът на общината Крум Маринов. Въпреки отказа, неговият заместник- инженер Асен Волев е издал разрешение на жителите на Усойка да стачкуват в центъра на селото, който се намира в непосредствена близост до главния път. Кметът на общината Крум Маринов, който е в отпуск, заяви, че ще се присъедини към жителите на селото, като има вероятност те да застанат от двете страни на магистралата, без да блокират движението.
В мотивите си за отказа началникът на полицейското управление в Дупница Борислав Динев посочи, че блокирането на международен път, какъвто е Е-79 би довело до големи санкции за държавата ни, тъй като по магистралата минават много транзитни товари.
Нека жителите на село Усойка протестират под друга форма, ние ще обезпечим за целта утре и охрана, обясни пред DenNews.bg днес началникът на полицейското управление в Дупница Борислав Динев.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети