Алексей Петров пак моли съда за свобода

DenNews.bg
03.09.2010
размер на текста:

През юли Петров също поиска свобода. Снимка:dariknews

Бившият служител на ДАНС Алексей Петров поиска да излезе от ареста, съобщи БГНЕС. Делото е насрочено за 8 септември от 10 часа.
Алексей Петров бе задържан на 10 февруари при акция "Октопод" в София. Мотивите за искането са срокът на задържане и това, че няма опасност да влияе на разследването и не са събрани нови доказателства, обяснява единият от адвокатите на Петров Васил Василев. Той изрази надежда до началото на съдебното заседание в сряда да получат и медицинската документацията, за да се прецени и дали здравословното състояние на Петров позволява той да продължи да бъде с най – тежката мярка “задържане под стража“. И в следствения арест и в болницата към затвора където е в момента, Алексей Петров е бил преглеждан, но адвокатите нямат достъп до документите. Сега адвокатите поискали официално тези материали от съда.
Последният път когато Алексей Петров поиска да излезе от ареста бе през юли. Мярката му за неотклонение беше гледана и от градския и от апелативния съд при закрити врати.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети