Дядото с канабиса щял да лекува коленете на жена си

Мълва чертае любовен триъгълник около арестувания Стоил Мавров, който станал жертва на изоставена изгора

DenNews.bg
29.09.2010
размер на текста:

Три от растенията били колкото дръвчета. Едно стъбло е оставено на място от полицаите. Снимки: dennews.bg

 75-годишният Стоил Мавров от дупнишкото село Червен брег, който беше заловен с близо 30 килограма канабис, е знаел че в градината зад къщата сянка хвърлят три стръка марихуана с размерите на овошки. Той смятал да вари чай и да прави мехлем от канабиса за болните колене на съпругата си Лиляна. В селото пък се мълви, че докато тя била в Италия да се грижи за правнучето си, дядо Стоил си имал взимане даване с вдовица от селото. Някои се съмняват, че пръст в историята може да има и тя, за да отмъсти, че Мавров се прибрал при съпругата си и престанал да помага с пари и продукти на другата жена.

Баба Лиляна увещавала мъжа си да изкорени растенията.


„Казвах му, че трябва да изкорени растенията, защото не ги знам какви са. Но Стоил ме увещаваше, че растенията са пораснали сами. Искаше от тях ще прави чай и мехлем за коленете ми. Освен това някой му казал, че с това растение се гонят плъховете, а ние имаме много гъдинки на тавана, където държим житото и сеното”, обясни за dennews.bg баба Лиляна.
При зрелищната полицейска акция в тихата къща на Маврови Лиляна паднала в несвяст и дори униформените били готови да повикат линейка.
„Както си правех печени чушки тук на двора, се изсипаха полицаите. Много се уплаших и се свлякох на леглото вътре в стаята. Забраниха ми да говоря с него докато обискираха. Не ми позволиха да се обадя и на дъщеря ни, която е в Италия. Сега не го знам къде е и как е. Малко преди да го арестуват ме помоли да му направя кекс, а сега не знам ял ли е”, кахъри се Лиляна и добави, че щом обяснила на дъщеря си за акцията тя тръгнала към родния дом с кола от Италия.
Съседи на 75-годишния Стоил не вярват той да е отглеждал марихуаната с цел продажба.
„Такъв работлив човек...Пенсионер е, но е много работлив. Не ми се вярва да е виновен. По-скоро някой го е накарал да се захване с тази работа”, шушукаха баби събрали се до кварталната чешма.
Мъже от селото пък направо казват, че има вероятност дядото да е насял реколтата, заради внука си Цецо.

Съседи не вярват Стоил да е гледал марихуаната за продажба. 

„Не може Цецо да е замесен, защото от 6 месеца е в Италия. От бебе тук го изгледахме, заедно със сестра му и не вярвам той да е замесен. Стоил ми казваше, че растенията са саморасляци. Много е работлив, но и наивиен...Ето до къде се докара”, твърди съпругата му.
Бивш зет на дядо Стоил е криминално проявеният Димитър Цветанов-Цан от село Джерман. Дъщеря им обаче се развела с него преди години. Внукът на Маврови Цветан пък преди три години предизвиква катастрофа с мотор на пътя Червен брег-Дупница на пияна глава, в която на място загива негов приятел.
Заради инцидента тогава баба Лиляна заболяла и досега има проблем с краката.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети