Дядо от село Червен брег в ареста за канабис в къщата

Качулките атакували дома на Стоян Георгиев и пресекли канал на престъпна група

DenNews.bg
29.09.2010
размер на текста:

75-годишният Стоил Георгиев от дупнишкото село Червен брег е задържан за отглеждане на наркотични вещества.
Операцията по пресичане престъпната дейност на организирана група за производство, търговия и разпространение на наркотични вещества е проведена от служители на териториалното звено на ГД БОП в Кюстендил и служители на Районно управление “Полиция” – Дупница.
При извършеното претърсване в условията на неотложност в къщата на 75-годишния Стоил Георгиев са открити почти 15 кг полусуха зелена листна маса, която е във фаза на доизсушаване, а в зеленчуковата му градина – 25 растения с височина от 140 до 200 см. Спецполицаите имали информация, че имотът ще бъде освободен от растенията и набраната реколта, това е основанието за неотложните им действия. При направения тест и сушената листна маса, и растенията са реагирали на канабис. Теглото на чистата листна маса от изкоренените растения е 30.660 кг.
В хода на операцията е установено, че отглеждането на канабиса и последвалите технологични действия са осъществявани от лица с много добри познания. Пресечена е възможността групата, занимаваща се с отглеждането, търговията и разпространението на наркотитчното вещество да реализира печалба за десетки хиляди лева.
Очаквайте повече подробности за акцията.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети