И медиците в Дупница се включиха в символичните протести с черни ленти

Пациентите застанаха на страната на лекарите и медицинските сестри, защото и те били на същия хал

Даниела Методиева
27.09.2010
размер на текста:

Лекари и сестри работят с черни ленти от днес. Пациентът Росен Симеонов ги подкрепи, но уточни, че се уповава на Христос. Снимка: dennews.bg

И медиците от общинската болница в Дупница се включиха в символичните протести и поставиха черни ленти в знак на протест срещу бавенето на парите от страна на Здравната каса.
С черни ленти днес работиха и медиците в хирургично отделение, които са едни от най-активните в исканията за редовно изплащане на заплатите и срещу здравната политика на Правителството.

Борис Манасиев също застана на страната на медиците. 


Попитани дали подкрепят лекарите и сестрите в техните протести, пациенти обясниха, че застават твърдо на тяхна страна.
„Напълно ги подкрепям, защото без пари трудно се оцелява. Освен това от тези хора зависят и животът и нашето здраве. Разбирам ги, защото едва ли има българин, който да не е имал същата участ като тяхната заради некоректен работодател”, коментира пред dennews.bg Борис Манасиев, който лежи в хирургично отделение с бъбречна криза.
„Аз също подкрепям лекарите в техните протести, разчитам на тяхната компетентна помощ, но най-вече разчитам на единствения лечител на нашите болки и това е Христос”, бе мнението на съседа по легло на Борис Манасиев Росен Симеонов, който държеше Библия в ръцете си”, докато дежурният лекар д-р Пепелджийски го преглеждаше.
Общинската болница в Дупница е сред тези в страната, които на 4-и октомври ще внесат колективен иск в съда срещу Здравната каса заради бавенето на плащанията по изработени клинични пътеки.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети