Община Дупница учредява ново предприятие

450 лева средна заплата на месец и 15 щатни бройки се осигуряват от бюджета за озеленяване на обществени места

Даниела Методиева
25.09.2010
размер на текста:

За поддръжката на градинките в Дупница вече ще отговарят 15 работници.

Община Дупница учредява ново общинско предприятие, което ще носи името „Поддържане и озеленяване на териториите за обществено ползване”. 450 лева ще бъде средната работна заплата на 15-те служители и работници в него, които ще се осигуряват от бюджета на общината. Предприятието ще се ръководи от директор, който ще бъде назначен от кмета на Дупница Атанас Янев.
Проектът за новото предприятие вече е готов, изготвени са правилникът за работата и структурата на персонала му, както и отговорностите на отделните звена.
Предложението е внесено от кмета на Дупница Атанас Янев и предстои да бъде разгледано и прието на предстоящата сесия на местния парламент на 29 септември. Като мотив за разкриването на новото предприятие градоначалникът е посочил възможността община Дупница да кандидатства с малки проекти, касаещи решаването на някои проблеми с опазването на околната среда, чистотата и други значими приоритети.
От правилника за работа става ясно, че част от задълженията на служителите в новото предприятие са свързани с почистване на речните корита, поддържане на градинките и парковите пространства,  парковата мебел и други елементи на градското обзавеждане.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети