Крадци убиха тираджия и пребиха друг за 1000 евро

DenNews.bg
23.09.2010
размер на текста:

Крадците опитали да откраднат ТИР с цветни метали. Снимка: dnevnik

53-годишен шофьор на ТИР е починал, а друг негов колега и охранител са били пребити и вързани, съобщи МВР.
Около 4.20 ч. тази сутрин в полицията е бил получен сигнал за инцидент на паркинг в столицата. По първоначална информация трима неизвестни нахлули в паркинга, за да откраднат камион, натоварен с цветни метали. Те пребили 71-годишния охранител и го завързали. Опитали се да подкарат камион, натоварен с цветни метали, но били забелязани от водачите на други ТИР-ове, които почивали. При направения опит да спрат нападателите, 53-годишният тираджия бил пребит, вследствие на боя починал, а другият 58-годишен, след като го пребили, го завързали.
Нападателите направили втори опит да подкарат камиона, но не успели и избягали в неизвестна посока.
Инцидентът е станал, малко преди убитият да потегли към Холандия. Според информация на ПРО.бг шофьорът е нападнат заради около 500 евро, които носел у себе си за пътуването. Убийците взимат общо около 1 000 евро от двамата шофьори.
Според една от версиите нападателите са от ромски произход, високи и едри. Знаели името на пазача и това, че шофьорите имат пари за пътуване.
„Правим всичко възможно да се създаде организация да се ограничат тези престъпления. С министърът на екологията Нона Караджова вече обсъдихме възможността за взимането на мерки да се ограничи дейността на изкупуване на цветни метали”, обясни по повод убийството пред Би Ти Ви вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му "има случаи от наши партньори в чужбина, които също вече имат проблеми с крадене на кабели от наши роми. „Това е манталитет, начин на оцеляване", допълни Цветанов, информира dnevnik.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети