Прокуратурата в Дупница разследва пощенска служителка от Бобов дол по сигнал за злоупотреби с парични преводи

DenNews.bg
22.09.2010
размер на текста:

Прокуратурата в Дупница разследва сигнал за злоупотреби с парични преводи на служителката на пощенския клон в квартал „Христо Ботев” в Бобов дол Иванка Борисова. Говорителят на държовното обвинение Емил Павлов бе потърсен за информация от dennews.bg, след като не пощата получихме сигнал от жител на миньорския град, представил се за ощетен от Иванка Борисова. Емил Павлов потвърди, че сигнал вече е постъпил и прокуратурата е възложила на Районното управление в Бобов дол да започне проверка по случая.
Потърсихме за коментар директора на пощенското поделение в Кюстендил Кирил Атанасов, но оттам отговориха, че той е в отпуск. Неговата заместничка Благовеста Димитрова, която временно изпълнява длъжността началник на пощата в Дупница след уволнението на Наташа Христоскова.
Благовеста Димитрова отговори, че разговаря само с хора, които подават сигнали, че са ощетени от Иванка Борисова, но пред медиите информация по случая може да даде само Кирил Атанасов, след като се върне от платения си годишен отпуск.
Според източници на dennews.bg от миньорския град, служителката в пощенския клон в квартал Христо Ботев в миньорския град Иванка Борисова е прибирала неправомерно пари от преводи и пенсии, като сумата възлиза вече на 5 000 лева.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети