И съдът безсилен пред гръцки шивашки бос

Въпреки спечелените дела 15 жени без шанс да получат заплати от „Дупница текстил”

Даниела Методиева
02.09.2010
размер на текста:

Венелина Начева Снимка:DenNews.bg

15-те шивачки от гръцкото предприятие „Дупница текстил”, които спечелиха делата срещу собственика Теохарис Канелис за неизплатени заплати и обезщетения за декември 2009-а и февруари и март тази година, нямат шанс скоро да получат полагащото им се по закон.
Всички покани за доброволно изпълнение, които изпратила съдия-изпълнителят Венелина Начева, били върнати в деловодството. На тях се подписвал единственият работник, останал в предприятието- охранителят Георги Деянски. На всички изпратени покани той собственоръчно отговарял със следния текст: „Фирмата не съществува”.
Сега единственият шанс за останалите на улицата шивачки е да чакат да мине търга за продажба на сградата и машините заради неизплатени заплати на сто шивачки, които бяха освободени в началото на годината от Теохарис Канелис, който затвори предприятието и им обеща да плати, когато има възможност.
Сградата и машините са оценени на сумата от 432 470, 42 лв. заради дълг към Обединена българска банка в размер на 130 000 лева. Само на освободените шивачки Теохарис Канелис дължи 100 000 лева, на община Дупница 30 000 за такса „смет” и данък „сгради”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети