СДС и ГЕРБ дават на прокурор продажбата на хижа „Здравец”

Даниела Методиева
02.09.2010
размер на текста:

Красимир Ранов и Росен Тимчев. Снимка: DenNews.bg

Местните структури на СДС и ГЕРБ в Сапарева баня дават на прокурор предстоящата продажба на общинската хижа „Здравец” в курортното селище Паничище. Това обявиха на пресконференция днес лидерът на сините адвокат Красимир Ранов и председателят на герберите Росен Тимчев, които чрез медиите отправят питане до кмета на курортната община защо продава общински имот в момент, в който пазара е свит, а цените са паднали драстично. Според тях гласуваната сума от 400 000 лева за продажба на хижата, която е с площ от 330 квадратни метра, е неоправдано ниска.
Според представителите на двете партии не е оправдано общински имот да се продава, когато цените рязко са спаднали на пазара. Те посочиха и като неоснователен мотива на кмета Сашо Иванов, че продажбата се налага, за да бъде запълнена празнотата в общинския бюджет.
На въпрос защо не отправят питането писмено до кмета, Росен Тимчев и Красимир Ранов обясниха, че от дълго време са избрали точно този начин за комуникация. Този факт те обясниха, че не могат да намерят общ език с кмета Сашо Иванов, който не им пращал отговори на писмени питания.
Продажбата на общинската хижа предстои, след като на последната сесия на местния парламент на 23-и август народните избраници в курортната община гласуваха предложението на кмета Сашо Иванов хижата да бъде продадена за сумата от 400 000 лева, без прилежащия й терен.
Представителите на опозицията посчиха и като неоснователен мотива на кмета Сашо Иванов, че продажбата се налага, за да бъде запълнена празнотата в общинския бюджет.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети