Тодорка Дамянова: Започват съкращения в ТЕЦ „Бобов дол”

40 души отиват на борсата по данни на КНСБ, Бюрото по труда в Дупница не знае, ръководството на централата отрича

Даниела Методиева
13.09.2010
размер на текста:

Тодорка Дамянова

Очаква се 40 работници от ТЕЦ „Бобов дол” да бъдат съкратени и да отидат на трудовата борса. Това обяви на пресконференция днес лидера на КНСБ в Дупница Тодорка Дамянова във връзка с предстоящите стачни действия, организирани от синдиката заради готвената промяна на Кодекса за социалното осигуряване.
Заместник-директорът на електроцентралата и бивш общински съветник от БСП в Дупница Владимир Владимиров отрече да има такова нещо и обясни, че той не е подписвал никакви заповеди, нито е изпращал уведимително писмо за предстоящи съкращения.
Директорът на Бюрото по труда в Дупница Роза Тошева също отрече да е изпращано уведомително писмо от ръководството на централата, а единствените съкратени досега са били 15-те работници през месец август, наети на срочни договори.
На пресконференцията днес лидерът на КНСБ Тодорка Дамянова обяви, че положението с изплащането на заплатите в региона е трагично, отвсякъде идвали сигнали за забавянето им с по няколко месеца. Като най-тежко тя посочи състоянието на работещите в сферата на здравеопазването.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети