Подбраха екипа специалисти за защитените жилища в Бобов дол

Десислава Панайотова-Янкова
11.09.2010
размер на текста:

Последната инфорамция е, че жилищата ще отворят врати на 1 октомври. Снимка: dennews.bg

Екипът специалисти и персонал, който ще работи с младежите с умствени проблеми и заболявания от дома в Горна Козница вече е подбран. Одобрените кандидати за работа към защитените жилища в Бобов дол ще преминат обучение от 16-и до 26-и септември към одобреното за изпълнител на социалната услуга Сдружение „Иновация”.
Както dennews.bg писа над 200 бяха молбите за работа към новата социална структура, която ще поеме младежите над 18 години от дома в бобовдолското село, който трябва да бъде закрит.
Последният срок за закриване на дома в Горна Козница посочен от Министерството на труда и социалната политика е 1 октомври. Досега обаче три пъти откриването на жилищата в Бобов дол беше отлагано. Това даде основание на кметския екип да изрази съмнение, че от министерството се опитват да покрият дейността на защитените жилища в миньорския град и тези в Кюстендил, които ще поемат децата до 18-годишна възраст, с един бюджет.
„След като обучението мине ние ще сме напълно готови да започнем работа. В периода от 16-и до 26-и септември младежите от Горна Козница ще бъдат докарвани тук на място. Така и бъдещите служители и самите деца ще могат да се опознаят взаимно, и с условията, в които ще работят и живеят”, уточни заместник-кметът Детелина Борисова.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети