Бобовдолският лихвар Фаса на свобода срещу 5 000 лева

dennews.bg
09.12.2010
размер на текста:

Директорът на Областната дирекция на полицията Георги Джоглев разпореди провеждането на акцията. Снимка: dennews.bg

Бобовдолският лихвар Димитър Величков-Фаса ще излезе на свобода срещу парична гаранция от 5 000 лева, ако в 14-дневен срок плати сумата. Това определи след няколкочасово заседания състав на Софийския апелативен съд, който отмени постановената от Кюстендилския окръжен съд постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.
В мотивите си за определяне на парична гаранция и пускането на свобода на лихваря, Софийския апелативен съд посочи, че не е налице опасност Димитър Величков да се укрие, да извърши ново простъпление или по някакъв начин да възпрепятства разследването срещу него.
Димитър Величков-Фаса бе задържан по време на операция „Лихварите” в Бобов дол заедно със сина му Радослав и ромския тартор Ивайло Тодоров-Кавала.
От дома на Величкови, за които лихварството се е превърнало от години в доходоносен семеен бизнес бяха иззети 7 тетрадки с имена на длъжници, лични карти, дебитни карти с пин кодовете, 4 карти за регистрация на МПС, 3 нотариални акта, документи за покупко-продажба на автомобили, договор за лизинг на лека кола и запис на заповед за сумата от 3 000 лева.
Освен бащата и синът, в лихварството активно участвала и жената на Димитър- Анелия, която помагала в осчетоводяването.
Атакувано и запечатано бе и заведението на семейство Величкови на партерния етаж на блока, в който живеят. За разпит в полицията бяха отведени и клиентите, дошли да изпият сутрешното си кафе там.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети