Фаса от Бобов дол моли за свобода пред Апелативен съд

DenNews.bg
09.12.2010
размер на текста:

Димитър Величков беше арестуван на 1 декември.

Арестуваният при операция „Лихварите” в Бобов дол Димитър Величвко-Фаса моли за свобода пред Апелативен съд. В момента Величков е с постоянна мярка „задържане под стража” наложена му от Кюстендилски окръжен съд. Дали столичните магистрати ще отхвърлят определението на колегите си ще стане ясно по-късно днес.
Фаса и синът му Радослав бяха задържани на 1 декември при специализирана полицейска акция, която блокра миньорския град с още две придружаващи операции-по линия на закона за пътищата и по закона за акцизите.
Радослав Величков, които според клиенти на семейството е събирал заемите, беше освободен след изтичане на първоначалната мярка от 72 часа, заради липса на солидни доказателства за вината му.
Както dennews.bg писа тежковъоръжени качулки заклещиха под обсада Бобов дол дол сутринта на 1 декември при операция „Лихварите”. От дома на Величкови, за които лихварството се превърнало от години в доходоносен семеен бизнес бяха иззети 7 тетрадки с имена на длъжници, лични карти, дебитни карти с пин кодовете, 4 карти за регистрация на МПС, 3 нотариални акта, документи за покупко-продажба на автомобили, договор за лизинг на лека кола и запис на заповед за сумата от 3 000 лева.
Операцията е задействана по жалбата на пенсионера Борис Григоров, който е бил един от потърпевшите, теглил кредит и след това бит от Димитър Величков. Григоров подал жалба, след като взел от Димитър Величков 800 лева и трябвало да върне 1 200. Според него сумата била върната с лихвите, но Величков настоявал за още пари и това била причината възрастният мъж да отнесе боя.
Най-драстичния случай пък е за заем от 100 лева, които трябвало да бъдат върнати на части по 50 лева на месец. Заради рекета, който упражнил Димитър Величков върху клиента си за нередовно внасяне на, крайната сума стигнала 3 800 лева.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети