Оправдаха екскмета на Сапарева баня Цветан Динев за злоупотреби с пари от еврофондовете

Даниела Методиева
08.12.2010
размер на текста:

Съдия Скоклева прочете оправдателната присъда на днешното заседание. Снимка: dennews.bg

Екскметът на Сапарева баня Цветан Динев и бившата главна счетоводителка Любка Маргина бяха оправдани по всички обвинения за присвояване на пари от еврофондовете. Това стана на днешното заседание на Дупнишкия районен съд, председателствано от Ели Скоклева.
Динев и Маргина бяха подсъдими за присвояване на 51 058 лв. и 75 стотинки от европейски субсидии чрез Националната агенция “Леонардо да Винчи” и “Елиса I” ООД.
Парите, за които се твърдеше, че са присвоени, са по проекти, по които общината по време на управата на Динев е спечелила пред агенцията като представител на Европейския съюз. Хората на Динев е трябвало да обучат младежи от Сапарева баня за отглеждане на аспержи в Гърция.
Нарушенията на са били установени от европейските експерти, които са намерили нарушения в отчетната документация по проекта. В нея са липсвали разписки, ордери и фактури. Пред разследващите бившият градоначалник твърди, че липсващите суми са отишли за лектори от Гърция, на които не са издавани фактури.
Повдигнатото обвинение бе по член 282 от Наказателния кодекс за длъжностно престъпление.
След днешното заседание съдия Скоклева обясни, че наистина липсват документи за извършени плащания, но те в никакъв случай не доказват, че е извършено длъжностно престъпление и че е злоупотребявано с пари.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети