Деца от Дупница доведоха Коледата в Драма

DenNews.bg
07.12.2010
размер на текста:

Деца от Дупница гостуваха за първи път в Драма.

Деца от Дупница и Благоевград бяха част от откриването на традиционните коледни празници в гръцкия град Драма. Пищните коледни тържества в Драма се провеждат вече 6 години, а деца от Дупница бяха поканени за първи път.
В програмата участваха групата за народни танци към читалище „Зора” от Дупница с ръководител Дилиана Кацарска, балет „Дъга” към Младежки дом Благоевград с ръководител Анита Дюлгерова и детски хор „Богословие” към Центъра по изкуствата в Благоевград.

И улицата може да е сцена.


От гръцка страна празниците се организират от дамски клуб на госпожите, с председател Акики Киамурс, до скоро зам.кмет по социалните въпроси на Драма. След последните местни избори миналия месец нейният екип вече не управлява общината, но дамският клуб продължава традицията да организира пищните коледни тържества, които се откриват на 5 декември и продължават до посрещането на Коледа и Нова година. Всеки ден в така нар. Коледно градче и Градче на сънищата и мечтите в централния парк на Драма има различни културни прояви. За децата там са поставени наистина приказни коледни атракции, замъци, статуи, приказни сцени и др. Клоуни, живи статуи, актьори, облечени като приказни герои забавляват децата и гостите на Драма и създават невероятно празнично настроение. Децата от Дупница и Благоевград останаха очаровани от невероятните атракции и се наслаждаваха на радушния прием от щедрата гръцка публика, която ги аплодира с ентусиазъм.
 

Публиката остана очарована от таланта на децата от Дупница.

Децата от Дупница поднесоха на госпожа Киамурас подаръци, изпратени от кмета на община Дупница Атанас Янев. Очарована от блестящата им изява на сцената госпожа Киамурас пожела да се продължат контактите в областта на културния обмен между двете общини и в бъдеще.
„Много съм доволна от изявата на децата. Те представиха по един блестящ начин Дупница пред гръцките ни съседи и поставиха началото на едно добро сътрудничество между двете общини. Дупница и Драма са сходни по мащаб, така че наистина бихме могли да партнираме в различни области и в бъдеще”, сподели Дилиана Кацарска.
Пътуването бе осъществено по покана на Движение “Ние жените” от Благоевград с председател Здравка Чимева и местното дамско дружество Клуб на госпожите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети