Намалиха часовете в СОУ „ Св. Паисий Хилендарски” в Дупница, парното не е готово

Общината осигурява електрически печки, от четвъртък учениците минават на двусменен режим на обучение

Даниела Методиева
07.12.2010
размер на текста:

Ремонтните работи в училището все още не са приключили. Снимка: dennews.bg

Часовете в най-голямото училище в Дупница „Свети Паисий Хилендарски” са намалени от днес на 30 минути, защото ремонтът на парното все още не е приключил.
Директорът Виолета Инкьова обясни, че довършителните работи са към края, но в момента фирмата-изпълнител е спряла временно ремонта на парната инсталация.
Разрешението за намалените часове е издадено от Регионалния инспекторат по образованието, а от четвъртък учениците минават на двусменен режим на обучение. Виолета Инкьова поясни, че от общината са направили всичко възможно, за да осигурят отопление в класните стаи и вече са доставени електрически печки.
С преминаването на двусменен режим на обучение ще стане възможно да се отопляват по-малко стаи и децата да не мръзнат.
Часовете в най-голямото училище в Дупница бяха намалени на 30 минути и в началото на ноември заради ремонтните работи там. Тогава уверенията от страна на директора бяха, че най-късно на 10-и ноември парното ще бъде пуснато, поне такива били уверенията от страна на фирмата-изпълнител.
Ремонтът на СОУ „Свети Паисий Хилендарски” започна заедно с този на училище „Климент Охридски”, след като община Дупница сключи ЕСКО договор със софийската компания „Алфа Грийн Енерджи”, която спечели обществената поръчка за 2 700 000 лева.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети