Два гласа не стигнаха за оставката на болничния шеф в Горна Оряховица

DenNews.bg
07.12.2010
размер на текста:

Два гласа не стигнаха за преждевременното отстраняване на шефа на болницата в Горна Оряховица, чиято оставка беше гласувана на извънредна сесия на местния Общински съвет. Повод за искането за остраняване на д-р Миролюб Кожухаров стана скандала с мъртво новородено бебенце в МБАЛ „Св. Иван Рилски”. На 28 ноември 17-годишна ученичка родила дете в седмия месец в тяхната болница. Получена бе информация, че то е било умишлено умъртвено от лекарския екип, който го е израждал.
Лекраският екип беше арестуван, но по-късно освободен.
От 33-ма общински съветници на заседанието са присъствали 28. При проведеното гласуване за отстраняване на д-р Кожухаров - 15 са били „за" (ГЕРБ, РЗС и ДПС), четирима са гласували „против", а деветима са гласували с „въздържал се". За отстраняването му са били нужни 17 гласа.
Преди дни полицията претърси дома на директора на болницата и иззе мобилните телефони на семейството му. Акцията се проведе малко, след като лекари от града бяха задържани по подозрение в умишлено умъртвяване на новородено. Тогава полицията иззе и мобилните телефони на лекари от болницата.
Малко по-късно бе разпространена и стенограма от разговорите между въпросните лекари. От нея личи циничният тон на разговорите между докторите. Техни колеги от Пловдив, които вчера излязоха на протест в тяхна защита обаче обясниха, че ценичните разговори не означават, че лекарите не си вършат работата.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети