Компенсират учениците с по-дълга ваканция за пролетта

DenNews.bg
07.12.2010
размер на текста:

Министерство на образованието и накуата ще компенсира учениците за кратката Коледна ваканция през пролетта. От ведомството не се трогнаха от масовите протестни на децата, за това че трябва да се върнат в класните стаи още на 2 януари. Но пък успокояват, че пролетната ваканция ще бъде от 30 март до 10 април. Почивката, която стартира от края на март ще е 12 дни. Към нея се прибавят и още 4 почивни дни. Това са свободните дни за Великден на 22 и 25 април заедно с дните от уикенда.
От края на ноември ученици от цялата страна организираха протести срещу кратката Коледна ваканция. Според учащите краткият отдих няма да им даде възможност да си починат и да си подговят домашните. Те настояват за зимна ваканция до 10 януари.
Министърът на образованието Сергей Игнатов заяви, че коледната ваканция през последните години е по-кратка, защото зрелостните изпити и изпитите след 7-и клас са през май - по време на учебни занимания. По този начин се намалява броят на учебните дни, без да се удължава продължителността на учебната година.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети