Седем затворници от Бобов дол с по 5 дни отпуск за добро поведение

Двама с доживотни присъди за убийство са завели дела срещу Министерство на правосъдието за лоши условия в килиите

Даниела Методиева
30.12.2010
размер на текста:

Седем затворници от Бобов дол са получили като награда за Нова година 5 дни домашен отпуск за добро поведение. Днес те заминават за родните си места, където ще посрещнат празниците със своите роднини.
Директорът на затвора в Бобов дол Борислав Зебеков обясни, че за Коледа е имало два пъти повече осъдени, пуснати в домашен отпуск за празничните дни.
Двама с доживотни присъди за убийство са завели дела срещу дирекция Изтърпяване на наказанията към Министерство на правосъдието за лоши условия в затвора в Бобов дол. Директорът Борислав Зебеков обясни, че все още не е даден старт на процеса, тъй като по различни причини делата са били отлагани. Следващото заседание е насрочено за месец янаури, като при всяко излизане затворниците се конвоират от затвора в Бобов дол до Административния съд в Кюстендил.
Според директора на затвора условията в килиите са еднакви за всички и делата, които се водят от осъдените са, за да предизвикат внимание върху себе си и да имат възможност да излизат от време на време навън за заседанията.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети