Държавни стандарти намаляват леглата в психиатрията в Дупница

Даниела Методиева
03.12.2010
размер на текста:

Д-р Таушански обясни, че причината е малката квадратура на отделението.

Леглата в психиатрично отделение на общинската болница в Дупница ще бъдат намалени. Това обяви управителят д-р Таушански, който поясни, че това се налага заради изискванията на стандартите, определени от Министерство на здравеопазването.
За намалавянето на и без това ограничения брой легла, които от 10 ще станат 8, настоявали от Регионалния център по здравеопазване в Кюстендил и от РИОКОЗ. Причината е, че квадратурата на психиатричното отделение на общинската болница в Дупница не отговаря на сегашния брой места за лежащо болни.
Ако бъдат намалени леглата, това означава, че няма да се налага и назначаването на втори лекар в психиатрията, коментира днес управителят на общинската болница д-р Таушански.
В момента в отделението единственият лекар е неговият завеждащ д-р Александър Паризов. Той остана сам, след като предишната завеждаща д-р Илка Иванова напусна в знак на несъгласие с избора на колегата си. Тя дори се закани, че ще заведе дело, но след това се отказа. Нейният пример беше последван от колежката й д-р Илиана Тренчева, която първо излезе в платен отпуск, а след това подаде молба за напускане.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети