Третият търг за продажба на КЕЧ-а в Дупница се провали

Нито един кандидат не е купил тръжни книжа, обясниха от „Недвижими имоти” към Министерство на отбраната

Даниела Методиева
03.12.2010
размер на текста:

Атрактивният имот в центъра на Дупница все още е собственост на Министерство на отбраната. Снимка: dennews.bg

И третият търг за продажба на КЕЧ-а в Дупница се провали. От „Недвижими имоти” към Министерство на отбраната обясниха, че нито един кандидат не е дошъл да си купи тръжни документи за участие в поредната процедура. От ведомството поясниха, че ще бъде насрочен нов търг, но кога ще стане това, все още не е ясно.
Третият търг трябваше да се проведе на 30-и ноември, а за крайният срок за купуване на книжата бе определена датата 24-и ноември. Първоначалната цена, която бе обявена за евентуално наддаване е 1 704 691 лева. Имотът е с площ 12 930 квадратни метра, атрактивен е и се намира в центъра на града, а очакванията на дупничани са там да бъде построен хранителен хипермаркет.  
Община Дупница бе заявила своето намерение да придобие този имот безвъзмездно, но от Министерство на отбраната отказаха категорично. Като мотив военните посочиха, че общините не се грижат достатъчно за военните имоти. В Дупница пример за това е придобиването на бившата казарма до ромския квартал Гиздова махала по времето на управлението на Първан Дангов. Въпреки, че бе разработен и проект за обособяване на сградите за бизнес-център, от ромските набези от сградите останаха само руини.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети