Съдия-изпълнител продава летището в Крайници, собственост на диамантен бос

Милионерът Николай Димитров искаше да конкурира аерогарата в София, сега се надява на печалба от 640 000 лв.

dennews.bg
28.12.2010
размер на текста:

Сега пистата на летището се ползва за скоростни отсечки. Снимка: dennews.bg

Съдия-изпълнител продава 225 декара от летището в землището на дупнишкото село Крайници, които са на милионера Николай Димитров, собственик на няколко мини за диаманти в Африка.
Имотът е разделен на четири части, а общата първоначално обявен сума е 3 190 000 лева. От информацията за предстоящата процедура става ясно, че публичната продан се налага за удоволетворяване на взискател с името Димитър Николов.
Милионерът Николай Димитров стана собственик на имота през месец октомври 2007-а година за сумата от 2 500 000 лева, след като го спечели на таен търг обявен от тогавашния областен управител на Кюстендил Любомир Дермански. До провеждане на процедурата се стигна, след като община Дупница в мандата на кмета Първан Дангов не успя да придобие безвъзмездно имота от Министерство на отбраната, тъй като областният управител отказа да сложи подписа си под документите. Като представител на държавата Дермански насрочи търга и така диамантеният милионер стана новият собственик на атрактивния имот чрез фирмата си "Джуел-Н" ЕООД. 
След като Николай Димитров влезе във владение, обяви и намеренията си максимум до 5 години летището да придобие нов европейски вид и да стане алтернатива на това в София, като поеме и най-тежкотоварните самолети в света. Той имаше готовност и да започне преговори с кмета на община Сапарева баня Сашо Иванов и да откупи останалата част от имота, която курортната община получи безвъзмездно с благословията на Любомир Дермански.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети