Атакистите водят преговори за оставката на Явор Тодоров- агент Тони

ГЕРБ няма да предлагат свой човек за поста, категорични са, че няма да подкрепят и кандидатура, издигната от БСП

dennews.bg
27.12.2010
размер на текста:

Методи Стойнев и Милен Попов първи обявиха намеренията си за оставката на Явор Тодоров. Снимки: dennews.bg

Общинските съветници от партия „Атака” в Дупница вече водят преговори със свои колеги за оставката на председателя на Общинския съвет Явор Тодоров заради неговото агентурно минало под псевдонима агент Тони. Те трябва да осигурят 1/3 от общия брой на народните избраници в местния парламент, за да могат да внесат мотивирано искане на първата сесия след Нова година.
„Това означава, че вносителите трябва да бъдат най-малко 11 общински съветници. С колегите ни от ГЕРБ и Първан Дангов от БСП вече сме 8 и смятаме, че към нас трябва да се присъединят и общинските съветници от дясното пространство. Поне на национално ниво десните демократични сили заявиха категорична позиция, че агенти и доносници нямат място в заемането на обществено значими длъжности”, каза пред dennews.bg атакистът Милен Попов.

Съветниците от ГЕРБ подкрепя колегите си от "Атака", но не и кандидатура на БСП за поста.


На въпрос дали са готови да предложат нов човек за този пост, ако бъде гласувана оставката на Явор Тодоров, Попов категорично отказа да назове конкретно име.
„Всеки един от останалите 32-ма общински съветници е по-достоен, така че който и да бъде избран, ние ще го подкрепим”, бе отговорът на Попов.
Преди празниците лидерът на ГЕРБ в Дупница Крум Милев заяви, че на местно ниво съветниците от неговата партия са взели решение Тодоров са готови да поискат оставката на ОбС-шефа Явор Тодоров на първата сесия след Нова година. На въпрос дали вече съветниците от ГЕРБ имат предложение за нов председател на Общинския съвет, Крум Милев обясни, че все още не са мислили по този въпрос, защото е твърде рано. Той обясни, че партия ГЕРБ няма да предлага свой общински съветник.
„Категорични сме, че и няма да подкрепим кандидатура, издигната от БСП”, бе Крум Милев.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети