Полицията в Дупница на крак заради телефонен терор на Бъдни вечер

Шегаджия подал сигнал за пропаднал в пропаст автомобил и жертви над ВЕЦ „Самораново” и вдигнал под тревога линейки, пожарни, патрулки и Гражданска защита

Даниела Методиева
25.12.2010
размер на текста:

 Полицията в Дупница е на крак заради телефонен терор, на който на Бъдни вечер са били подложени всички дежурни от спешния център, полицията, пожарната и Гражданска защита. Усилено се издирва шегаджия, който решил да им скрои номер и да ги вдигне под тревога, като им подал сигнал, че над ВЕЦ „Самораново” има пропаднал в пропаст автомобил и жертви. Това обаждане бе причината снощи целия град да бъде озвучен от сирените на дежурните коли.
След като всички екипи пристигнали и започнали да правят оглед на мястото, те не открили нищо. Издирването заради фалшивата тревога им отнело часове и много усилия.
Оказва се, че обаждане е било направено от мобилен телефон и в момента от полицията правят всичко възможно, за да открият кой е собственикът.
От Спешния център в Дупница обявиха, че вече е изискана разречатка от техния стационарен телефон, на който се приемат обажданията за спешните случаи.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети