Тимчев приема или не извинението на Златанчев става ясно на 1 март

Десислава Панайотова-Янкова
23.12.2010
размер на текста:

Росен Тимчев (в дясно) с адвоката си Красимир Ранов.

Дали лидерът на ГЕРБ-Сапарева баня Росен Тимчев ще приеме извинението на ОбС-шефа Венчо Златанчев ще стане ясно на 1 март. За тогава е насрочено второто заседание на делото за обида, което Тимчев заведе за думите на председателя на местния парламент „психично болен и убиец на онкоболни”.
В съдебната зала на 1 март ГЕРБ-лидерът и адвокатът му и партньор по партийна линия Красимир Ранов ще кажат официалната си позиция дали ще прекратят делото. Съдията докладчик Анета Илинска даде възможност на Златанчев да се извини публично и така процесът да бъде прекратен. ОбС-шефът се възползва от предложението и само ден след съдебното заседание заяви, че съжалява ако е уронил престижа на Тимчев като гражданин и общественик. Дали обаче думите му са достатъчни за прекратяване на делото може да прецени герберът, чиито иск по процеса е за 1 лв.
Извинението си Златанчев поднесе след края на заседанието на ОбС в Сапарева баня вчера. Ищецът обаче не можа да го чуе лично, защото "както винаги разбрах за сесията в последния момент". Така Тимчев обясни отсъствието си пред dennews.bg.

"Винаги настоявам не само аз, но и колегите от другите партии да бъдем уведомявани за заседанията предварително, но това никога не става", уточни лидерът на ГЕРБ.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети