ОбС-шефът на Сапарева баня се извини на Тимчев за „психично болен"

Дни преди Рождество Христово Венчо Златанчев призна, че не е добър християнин

Десислава Панайотова-Янкова
22.12.2010
размер на текста:

Златанчев се извини след заседанието на ОбС днес. Снимка: dennews.bg


ОбС-шефът на Сапарева баня Венчо Златанчев се извини публично на местния лидер на ГЕРБ Росен Тимчев, признавайки че на моменти може и да не е добър християнин.
Само ден след като Районен съд-Дупница даде ход на делото за обида срещу Златанчев заведено от Тимчев за квалификациите „психично болен и убиец на онкоболни” председателят на местния парламент се възползва от възможността дадена му от съдията по процеса Анета Илинска да се извини и делото да бъде прекратено. Както dennews.bg писа, лидерът на ГЕРБ в курортната град образува дело за обида с иск за символичната сума от 1 лев за нанесените му от Златанчев обиди. Междувременно Тимчев обясни, че е готов да заведе дела срещу редица общинари, които също са отправяли към него обиди.
„Извинявам се на Росен Тимчев. В момент на афект може да съм казал думи и изрази, които биха могли да увредят доброто му име на гражданин и общественик. Смиреността е един от добродетелите, на които ни учи християнството. Казва се: „Ако те ударят по едната буза дай и другата”. Явно не съм добър християнин. Но там е казано и друго-не са важни думите. По делата ще ги познаете”, каза Златанчев пред общинските съветници, кметския екип и медиите на ОбС сесията днес.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети