83-годишен дядо загина при пожар в дома си в центъра на Дупница

Даниела Методиева
22.12.2010
размер на текста:

Жилището е на втория етаж, под него има магазини и банкови офиси. Снимки: dennews.bg

83-годишният Васил Благоев загина при пожар в апартамента си на улица „Свети Иван Рилски” до градинката „Левски” в центъра на Дупница.
За горящото жилище на втория етаж в блока разбрала една от жените, наети от сина и дъщерята на възрастния мъж, за да се грижи за него. Когато към 6 часа тази сутрин Виолета Пенева отключила апартамента, усетила остра задушлива миризма.

Виолета Пенева първа открила трупа на 83-годишния Васил Благоев.„Влязох вътре и видях че се носи огромен облак от дим. Веднага започнах да отварям вратите и прозорците и от това огънят се разрасна още повече. Васил лежеше на леглото, до него имаше духалка, а завивките му бяха целите обгорели”, обясни пред журналисти една от гледачките на загиналия Виолета Пенева.
Васил Благоев, който е пенсиониран агроном, живеел сам, съпругата му Антоанета Благоева му починала преди 14 години. От известно време бил трудно подвижен от и дъщеря му и сина му, които са лекари в София, наели две жени, за да се грижат за него, но само през деня. През нощта възрастният мъж оставал сам и се топлел с електрическа печка, а когато било по-топло, включвал духалка.
Дошлите на място лекари от спешния център в Дупница само са установили смъртта на 83-годишният мъж, настъпила в резултат на задушаване и обгаряния. Тялото е закарано за аутопсия в моргата на кюстендилската болница.

Съседката от долния етаж Виолета Кирякова разбрала за пожара след позвъняване по телефона.


Съседката на долния етаж Виолета Кирякова обясни, че разбрала, че апартаментът над нея гори, когато й звъннал телефона тази сутрин. Обадила й се Виолета Пенева и веднага извикали пожарна. Огнеборците започнали да гасят пожара, наложило се и да спрат тока във входа. Все още водата се стича по стените на апартамента на Виолета Кирякова, която попива с парцали и е сложила легени.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети