Бойко се срамува от телефонната лакомия на депутатите си

Емил Гущеров и всички провинили се от ГЕРБ ще се обяснят лично на премиера, защо са напуснали работа за да се редят за подаръци

DenNews.bg
02.12.2010
размер на текста:

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов се срамува от поведението на депутатите от ГЕРБ, които се наредиха на опашка за подаръци-скъпи телефони в работно време.
Всички провинили се, сред които е и народният представител от Дупница Емил Гущеров ще дават лично обяснения на лидера си във вторник. За товгава е насрочено ежеседмичното заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
„Аз се срамувам от тяхното поведение, казал съм им го лично и се надявам никога да не се повтори", това каза пред националните медии лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.
На въпрос дали очаква оставките на тези депутати, Борисов отговори, че дисциплината на парламентарната група на ГЕРБ е десетки пъти по-висока, отколкото на останалите парламентарно представени партии.
36 депутати от всички парламентарни групи получили покани за презентация на луксозни телефони от журналистите Стоян Георгиев и Теодор Насков. На поканата било посочено, че след презентацията, те ще получат по един мобилен телефон от елитна марка. Най-евтиният модел е 6000 лева, а цената на по-луксозните може да достигне и колосалните 15 000 лева.
Лъчезар Иванов бил сред първите, полакомили се за телефона бижу. На опашката го последвала колежката му от ГЕРБ Геновева Алексиева, Гущеров, Димитър Чукарски-общо 16 депутати.
Днес в парламента изловените от журналистическия експеримент депутати са се шегували със случката. Някои от тях дори обясниха, че ако се стигнало да видят че кутиите им за подаръци са празни щели да разкрият истината-че имали намерение да продадат телефоните и да дадат средствата за сираци.
Емил Гущеров не отговори и на поредното ни обаждане.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети