Главна дирекция „Криминална полиция” се включи в разследването на въоръжения грабеж в Дупница

Следите на бандата водели към Самоков, твърдят източници от полицията

DenNews.bg
02.12.2010
размер на текста:

Ателието е затворено, е вътре представител на полицията извършва оглед и опис на златото. Снимка: dennews.bg

Служители от Главна дирекция „Криминална полиция” в София се включиха в разследването на въоръжения грабеж в златарското ателие снощи в Дупница. Това съобщи директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев. В момента се работи по всички версии, под наблюдение е целия криминален контингент в региона, а полицейски коли патрулират из града.
По източници от полицията в Дупница, вече има и следа, която сочи, че обирджиите са избягали в посока Самоков. Има голяма вероятност скоро да се попадне на следите им. Проверки вече са извършени във всички спешни центрове в региона и болниците, тъй като собственикът на магазина Марин Маринов по време на нахлуването на обирджиите е стрелял по един от тях. Въпреки, че те са били облечени и с бронежилетки, един от тях по всяка вероятност има кръвонасядания в областта на гръдния кош.
Записи от охранителните камери от двете банки, които се намират до златарското ателие ще бъдат предоставени на разследващите столични криминалисти, за да стане ясно откъде точно са минали обирджиите след престрелката.
Златарското ателие, в което бе извършен снощи въоръжения грабеж от маскирани като полицаи с бронежилетки и качулки, днес все още е затворено. И тази сутрин полицаи извършваха оглед на района.Вътре има полиция, а собствениците правят пълен опис на златните бижута.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети