Емил Гущеров заряза избирателите заради скъпарски телефон подарък

Депутатът от Дупница се улови на журналистически експеримент, в компанията на още 15 народни преставители

DenNews.bg
02.12.2010
размер на текста:

Димитър Чукарски и зад него се вижда Емил Гущеров. Снимка: bTV

Депутатът от Дупница Емил Гущеров заряза интереса на избирателите и парламентарната си работа, заради възможността да вземе като подарък скъпарски телефон. Народният представител от ГЕРБ се улови на уникален журналистически експеримент на Стоян Георгиев от bTV и Теодор Насков от вестник “168 часа”.
Наред с нашия пратеник в символа на държавността ни на опита, който според журналистите доказа че депутатите ни имат склонност към корупция и да поставят личния си интерес над обществения, за подаръци на стойност 6 000 лв. в работно време се наредиха още 15 депутати. В списъка с имената е и влезлият с гласове от Кюстендилско Димитър Чукарски. След като прекара в НС няколко месеца в групата на РЗС сега той е независим.
Освен че депутатите не се свенили да се наредят за подаръци на стойност надхрърляща в пъти 200-та лева разрешен лимит и да използват служебните си автомобили, за да отидат в работно време на промоцията, интересен е факта, че никой от тях не е обърнал внимание, че журналистическата „фирмата” е наречена на името на военен престъпник.
„Предложението офертата да бъде изпратена от името на бутик „Клаус Барби” беше на колегите от „168 часа”. Аз лично не вярвах, че пропускливостта на депутатите може да бъде толкова голяма. Клаус Барби е военен престъпник от Втората световна война, нацист. Не мога да повярвам, че никой от депутатите не се сети за това или не е проверил в интернет що за бутик е това”, обясни Стоян Герогиев днес в студиото на „Тази сутрин” в bTV.
Журналистите заложили още няколко малки капанчета в оферите изпратени до депутатите, но и за тях никой от народните представители не се усетил.
Моделът телефон бил напълно измислен, а репортерите дори добавили и бонуси-покритие от камъни сваровски и сапфири, 4G подръжка, която също не съществува. А даже и мелодия от мюзикъла „Ънкъл”!
За проектът бил нает ресторант в столичен хотел. Журналистите не вярвали, че такъв голям брой депутати ще се отзоват на поканите по време на работа. Някои отишли 15 минути преди часа на срещата. Репортерите излезли с камерите си точно в 13 часа пред търпеливо чакащите депутати. Смутени те се разбягали към колите си, но интересното е, че и след като журналистите се появили към залата прииждали още депутати.
От сутринта екипът ни прави опити да се свърже с Емил Гущеров, но той не отговаря на телефона си. Щом успеем да се свържем с него ще публикуваме позицията му.
Журналистите приканиха за наказания и напомниха, че при такъв скандал в европейските държави следват оставки.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети