Технически гаф връща Наредбата за движението в Дупница за ново разглеждане

Даниела Методиева
10.12.2010
размер на текста:

Най-остро на сесията на 30-и ноември реагира съветничката Мария Попова.

Техническа грешка при оформянето на новата Наредба за организация на движението на територията на община Дупница връща докладната за ново разглеждане. Разпореждането е на кмета на Дупница Атанас Янев, който като мотиви е посочил допусната грешка при подготовката и раздаването на материалите. Това според Янев поставя под съмнение коя наредба е приета- тази публикувана на сайта на общината или тази, която е раздадена на общинските съветници.
Решението, взето на 30-и ноември от общинските съветници, предизвика остри дебати в залата. То бе и причина Мария Попова да смъмри юриста на местния парламент Йонко Гергов. За допуснатите грешки реагираха и съветниците от Атака Милен Попов и Методи Стойнев. На сесията стана ясно, че има разминаване в някои от точките в публикувания на сайта на общината проект за наредба и тази, прикрепената към докладната. Въпреки това, решението бе гласувано и прието.
В проекта за наредбата бе записано, че таксиметровите стоянки могат да бъдат определяни само с решение на Общинския съвет. В докладната бе записано това право да бъде предоставено на кмета Атанас Янев с издаването на заповеди.
Според съветникът от Атака Милен Попов не става ясно и как общинарите ще паркират на местата, обозначени за платен паркинг. Той се позова на пропуск в докладната, представена на съветниците, в която е премахнато пояснението „служебни” за автомобилите. Според Попов по този начин всеки служител в администрацията може да паркира дори и с личния си автомобил, без да плаща такса за това. В докладната, гласувана на 30-и октомври липсваше и точката, в която е записано, че от такси за паркиране “платен паркинг” се освобождават собствениците на МПС с адресна регистрация в района на платения паркинг.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети