РЗС: Нямаме нищо общо с кандидатурата на Алексей за президент

DenNews.bg
08.11.2010
размер на текста:

Петров заяви, че ще се кандидатира за президент.

От централата на РЗС заявиха, че нямат нищо общо с изявленията на Алексей Петров за евентуална негова президентска кандидатура.
В декларация от партията на Янев изтъкват, че Петров не е член на РЗС, а симпатизант на партията и никога не е споделял пред който и да било от Политическия съвет, че има намерения да участва в президентската кампания.
От РЗС подчертават също така, че Алексей Петров многократно е декларирал, че е за екипна форма на управление, което по презумция противоречи на мажоритарен тип избори.
Очакванията на Янев и компания са Алексей Петров „час по-скоро да сформира силен експертен съвет по национална сигурност и нов конституционен ред към Политическия съвет на РЗС”.
В декларацията се казва още, че борбата с организираната престъпност и противодействието на корупцията по висшите етажи на властта се провали с гръм и трясък.
Според тях Алексей Петров е в състояние да сформира екипи, способни да предложат нов тип концепция за национална сигурност, за да може един ден, „когато българския народ гласува доверие на РЗС да управлява страната, тези експерти да заемат ключови позиции с цел реализация на концепцията.
От РЗС декларират, че се готвят за тежък сблъсък с ГЕРБ на местните и президентските избори.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети