Мотористи от 4 страни закриха сезона на традицонния мотокрос в Бобошево

Даниела Методиева
08.11.2010
размер на текста:

Първите награди бяха раздадени на най-малките участници в мотокроса. Снимки: dennews.bg

Мотористи от 4 страни закриха сезона с атракивно шоу на традиционния 54-и мотокрос в Бобошево, организирано от Българската федерация по мотоциклетизъм и общината. Тази година имаше участници от България, Македония, Турция, Русия и Гърция.
Рев на мотори огласи местността „Миладин”, а събралата се хилядна публика аплодираше виртуозните изпълнения сред дима от скари, хвърчащите пепел и камъни от профучаващите мощни машини. Освен участниците, на мотокроса бяха дошли и само любители на високите скорости, за да покажат мощните си машини и най-новата си екипировка. Други използваха събитието, за да си организират базар на мотори, не липсваха и сергиите със семки и фъстъци.
И тази година наградите на победителите бяха раздадени в разричните класове, а победителите освен купи и грамоти, получиха и като бутилка червено вино, произведено от местни майстори.
Наградите бяха връчени първо на най-малките участници в клас 65 сс, където първото място си извоюва Валентин Матеев, следван от Христос Силиус и Кристиян Петков. В клас 85 сс тройката е Майкъл Иванов, Георгиос Аврантис от Гърция и Валентин Роглев.
В клас МХ1 първото място спечели Петър Петров, след него се наредиха Николай Куманов и Добромир Добрев. Янко Ташев пък се оказа най-бърз при машините от клас МХ 2, а след него се класираха Кристиян Ангелов и Любомир Васев. В клас МХ3 пръв финишира Кадир Масар .
Победителите бяха наградени от председателя на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов, председателя на Организационния комитет Румен Петков, депутата от БСП Мая Манолова и кмета на град Бобошево Крум Маринов.
Повече за 54-ия традиционен мотокрос можете да видите в рубриката ни „Денят в снимки”.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети