Награждават с отпуск полицаите разбили канала за луксозни коли „Бала”

Униформените от Кюстендилско получиха поздравления от прокурори и облaстния за професионалния си празник

DenNews.bg
05.11.2010
размер на текста:

Комисар Джоглев поздрави полицаите за постигнатите резултати. Снимка: Пресцентър МВР

С благодарност и отпуск от 5 дни ще бъдат наградени полицаите от ОД „Полиция”-Кюстендил, които са участвали в разбиване на канала за луксозни коли от Европа през Югозапада. Акцията, за която dennews.bg ви информира своевременно, беше кръстена от вътрешния министър Цветан Цветанов на рилчанина Констанин Балабанов-„Бала”. Той е син на най-известния и колоритен вехтошар в Югозапада Валетнин Балабанов-Били и е сочен за един от таротоирите на канала за кредени луксозни коли.
Акция „Бала” беше извършена съвместно със служители от Главна дирекция “Криминална полиция” и на полицейски служби от Кралство Испания. Според полицията с нея беше неутрализирана организирана престъпна група за международен трафик на автомобили и строителна техника, обект на противозаконно отнемане и лизингови измами.
Със заповед на министър Цветанов са наградени комисар Елиан Стамболийски, зам.-директор на ОДМВР и началник на отдел “Криминална полиция”, главен инспектор Георги Ванев – началник на сектор “Противодействие на криминалната престъпност”, и главен инспектор Сергей Еленков –шеф на сектор “Криминална полиция към РУП Дупница.
Днес полицаите от ОДМВР- Кюстендил, отбелязаха професионалния си празник. На тържественото събрание бяха и окръжният прокурор Камен Пешев и областният управител на Кюстендилско Любомир Анчев. Поздравление изпрати и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Камен Пешев поздрави полицаите от името на всички прокурори от Кюстендил, като изрази надежда, че образуваните досъдебни производства в резултат на взаимодействието между прокуратурата и полицията ще дадат скоро резултати и виновните лица ще бъдат доведени до съд.
„В навечерието на професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, денят на Свети Архангел Михаил, искам да ви благодаря за труда, за волята и решителността, за приноса на всеки от вас за ограничаване и неутрализиране на криминалните прояви в Кюстендилска област, за постигнатите резултати – 754 са разкритите престъпления за 9-та месеца на годината”, каза директорът на ОДП комисар Георги Джоглев.
За постигнатите добри резултати са наградени и полицаи работили по установяване и документиране на престъпна дейност, свързана с злоупотреби с фондове от ЕС и проявена безстопанственост при проектиране и изграждане на обществени обекти, както и нарушения при провеждането на процедури по обществени поръчки.
С благодарност и 5 дни допълнителен платен отпуск е награден началникът на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР главен инспектор Ганчо Десподов
От главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев с обявяване на благодарност и 5 дни отпуск е награден гл. инспектор Росен Райчев, началник на РУП Кюстендил, за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати в проведена акция по пресичане на дейността на организирана престъпна група, направила опит за умишлено убийство на двама души.
С обявяване на благодарност и 5 дни отпуск със заповед на главния секретар на МВР са наградени разследващите полицаи от отдел “Досъдебно производство” при ОДМВР инспектор Ивайло Илиев, инспектор Димитър Мизов, инспектор Янита Тахтаджийска, инспектор Николай Васев и Гергана Бучева.
За постигнати трайни професионални резултати със заповед на комисар Джоглев са наградени петима служители от група «Оперативен анализ”, 7 служители от отдел “Полицейско разследване”, 13 служители от РУП – Дупница, 7 служители от РУП – Бобов дол, с писмена похвала награждавам 30 служители, а 4-ма са повишени в длъжност.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети