Съветничката Мария Попова смъмри юриста на ОбС и определи сесията в Дупница за пълен провал

Народните избраници дадоха право на кмета Атанас Янев да издава заповед, с която да определя стоянките за таксита

Даниела Методиева
30.11.2010
размер на текста:

Мария Попова бе възмутена от пропуските в докладните. Снимки: dennews.bg

Като пълен провал определи днешната сесия на местния парламент в Дупница общинската съветничка и аптекар № 1 Мария Попова. Тя дори си позволи да смъмри юриста на ОбС Йонко Гергов, като го попита кой е писал докладните за днешното заседание и какви са причините за такива драстични разминавания в проектите и тяхното представяне на днешната извънредна сесия на местния парламент.
Конкретната причина фармацевтът Мария Попова да изрази своето недоволство бе предложената докладна за провеждане на конкурс за управител на общинската болница в Дупница.

Милен Попов от Атака обърна внимание на пропуските, но докладните бяха гласувани.

В една от точките под № 17 е записано, че ако местния парламент реши да отстрани избрания управител, то ще му бъде гарантирано назначаването му на работа като ординатор в ортопедично отделение на общинската болница. Това е записано, въпреки, че в конкурса могат да участват стоматолози и икономисти. На този факт внимание обърна съветникът от „Атака” Милен Попов, който обясни, че подобни условия са недопустими, защото това би означавало, че конкурсът се провежда за избирането на точно определен човек. Председателят на местния парламент Явор Тодоров се съгласи с тази забележка и точката отпадна. Мария Попова, която е председател на Постоянната комисия по здравеопазване и бе избрана за председател на комисията за конкурса изрази недоумение от факта как тази точка е попаднала в докладната, при положение, че преди това не я е имало и не е била обсъждана.
Оказа се, че разминаване има и в проекта за докладна за приемане на Наредба за организация на движението на територията на община Дупница, публикувана на сайта на община Дупница, и в тези, които са били раздадени на съветниците. В проекта е записано, че таксиметровите стоянки могат да бъдат определяни само с решение на Общинския съвет.

Кметът Атанас Янев вече ще определя стоянките за таксита със заповеди.

На днешната сесия бе гласувано това право да бъде предоставено на кмета Атанас Янев с издаването на заповеди. Според съветникът от Атака Милен Попов не е ясно и как общинарите ще паркират на местата, обозначени за платен паркинг. Той се позова на друг пропуск в докладната, представена на съветниците, в която е премахнато пояснението служебни на автомобилите. Според Попов по този начин всеки служител в администрацията може да паркира дори и с личния си автомобил, без да плаща такса за това. От докладната, гласувана днес липсва и точката, в която е записано, че от такси за паркиране “платен паркинг” се освобождават собствениците на МПС,с адресна регистрация в района на платения паркинг.
На днешното заседание бе взето и решение заседанията на Общинския съвет в Дупница до месец април да се провеждат в Панорамната зала, вместо в огромната зала на партерния етаж. Причината е икономисване на средства за отопление.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети