Комисия от Брюксел одитира управлението на скандалната Калина

DenNews.bg
29.11.2010
размер на текста:

Калина Илиева с министър Найденов.

Европейската комисия ще изпрати у нас специална мисия, която ще направи одит на управлението на вече бившата шефка на ДФ „Земеделие” скандалната Калина Илиева.
Че има такава вероятност обяви министърт на земеделието Мирослав Найденов.
Както вече е известно Илиева, която първо представи болнични за фалшиво тежко заболяване докато управляваше фонда, за да скрие бремеността си, сега е разследвана в Германия за подправена диплома от тамошен университет.
Министър Найденов се е срещнал с еврокомисаря по земеделието Дачиан Чолош. По думите на Найденов въпросът с фалшифицираната диплома на Илиева не е бил обсъждан с еврокомисар Чолош. Двамата са разговаряли само за системата за идентификация на земеделските парцели, където според него наваксваме изоставането.
Той изказа увереност, че няма да изгубим средства, отпуснати докато Калина Илиева е била директор, защото те не са отпускани само с нейния подпис, а при спазване на установената процедура.
Министърът на земеделието каза още, че очаква лавина от съдебни искове, в които граждани и фирми с отказано финансиране ще опитат да оспорят легитимността на тези решения, под които стои подписът на Калина Илиева.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети